Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
30 dkg árpagyöngye (gersli), 50 dkg gomba, 10 dkg húsos kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 3-5 gerezd fokhagyma, Majoránna, őrölt kömény, vaj, só, őrölt bors |
Az árpagyöngyét forró vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A vékony hasábokra vágott szalonnát megpirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a kis kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk az árpagyöngyét, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük és néhány percig tovább pirítjuk. Felöntjük vízzel és fedő alatt, csendesen forraljuk kb. 30-40 percig, míg teljesen fel nem szívja a vizet. Közben többször megkeverjük, mert hajlamos leragadni. Amíg a gersli puhul, A gombát megpucoljuk, felszeleteljük, 4-5 dkg vajon megpároljuk, és levével együtt, menet közben hozzáadjuk az árpagyöngyéhez. Az egészet puhára főzzük, majoránnával és igen apróra vágott fokhagymával ízesítjük, 190-200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt pirosra sütjük. Apróra vágott snidlinggel díszítve tálaljuk. Házias savanyúság jól illik hozzá, pl. Misi bácsi savanyúja. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|