recept: Óriáshegyi gombás felfújt, Kifőzde
Óriáshegyi gombás felfújt
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg árpagyöngye (gersli),
50 dkg gomba,
10 dkg húsos kolozsvári szalonna,
2 fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
Majoránna, őrölt kömény, vaj, só, őrölt bors


Az árpagyöngyét forró vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A vékony hasábokra vágott szalonnát megpirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a kis kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk az árpagyöngyét, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük és néhány percig tovább pirítjuk.
Felöntjük vízzel és fedő alatt, csendesen forraljuk kb. 30-40 percig, míg teljesen fel nem szívja a vizet. Közben többször megkeverjük, mert hajlamos leragadni.
Amíg a gersli puhul, A gombát megpucoljuk, felszeleteljük, 4-5 dkg vajon megpároljuk, és levével együtt, menet közben hozzáadjuk az árpagyöngyéhez.
Az egészet puhára főzzük, majoránnával és igen apróra vágott fokhagymával ízesítjük, 190-200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt pirosra sütjük.
Apróra vágott snidlinggel díszítve tálaljuk. Házias savanyúság jól illik hozzá, pl. Misi bácsi savanyúja.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: gersli
 Misi bácsi savanyúja

czechspecials.com

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.06.27. Utoljára frissítve: 2010.06.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:53:08 - 1.04)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez